19 septiembre 2006

comunicat de premsa de l'OBC de FORMENTERA

COMUNICAT DE PREMSA – OBRA CULTURAL DE FORMENTERA
TEMA: SENTÈNCIA BIC “ES CAMPAMENT”

Coneixedors a travès de la premsa de la sentència judicial que anul·la provisionalment el BIC d’ES CAMPAMENT l’Obra Cultural de Formentear vol manifestar:

1.-Que l’OCB de Formentera, com a membre de la Comissió de Patrimoni en la legislatura 1999-2003, va votar a favor de la declaració d’Es Campament com a BIC en la seva modalitat de Lloc històric per entendre que es tractava d’un lloc amb una rellevància històrica de primer nivell, atenent als fets ocorreguts en aquest camp de concentració que acabaren amb la vida de moltíssims presos, tot i haver acabat ja la guerra, a l’hora que suposava un reconeixement a favor de la memòra històrica.

2.-Que de les manifestacions que es fan a la premsa respecte de la sentència, l’OCB vol posar de relleu la falsedat que suposa afirmar que no existien els informes necessaris per protegir es Campament, ja que de no ser així, els lletrats i tècnics de la Comissió de Patrimoni no haguessin acceptat tancar mai l’expedient. Existien com a mínim dos informes: un de l’Institut d’Estudis Eivissencs i un altre d’en Sebastià Serra, tècnic extern que avalaven la declaració de BIC.

3.-Quant als arguments de que ja no hi ha sobre el terreny cap resta que comporti la necessitat de ser protegida és fals, de moment. Existeix un gran mur de pedra seca que delimitava el Camp de Concentració amb el que ara és el nucli urbà de La Savina, tot i que s’està deixant degradar a marxes forçades. Tot i així aquest element no és indispensable per a la declaració de BIC ja que la modalitat en que es va declarar va ser precisament LLOC HISTÒRIC (pel que allí va passar) i no com a monument.

4.-Estam convençuts que si el CONSELL INSULAR, a través de la Conselleria de Patrimoni, posa tot el seu esforç en salvar Es Campament en sortirà guanyador. No volem pensar que el fet que l’actual Conseller haguès votat contrariament a la seva declaració sigui motiu per fer deixadesa de funcions en un tema tant important. L’obligació d’un Conseller de Patrimoni és lluitar per conservar el Patrimoni, no per fer-lo servir d’arma política i electoral. A l’hora, l’obligació d’un Conseller de Formentera és lluitar pels interessos generals de Formentera i els formenterers. Ara, en Pep Mayans, té una bona oportunitat. Emplaçam al Consell Insular a que presenti el recurs contra aquesta sentència per tal de garantir la perdurabilitat de la memòria històrica, no només de Formentera, sinó també de totes les persones que, independentment de a quin bandol formassin, hi varen perdre la vida.

5.-De la mateixa forma, emplaçam a l’Ajuntament de Formentera, perquè es faci fort en l’acord aprovat en el darrer ple municipal pel qual es modificaven els parametres urbanístics, traslladant qualsevol edificabilitat a l’altra banda del mur i compensant així als propietaris del terreny.
En opinió de l’OCB aquest acord de l’Ajuntament de Formentera ha de ser la base d’una hipotètica negociació amb els promotors.

Formentera, 15 de setembre de 2006.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

hem de salvar es campament. memòria viva de la guerra civil a formentera

Anónimo dijo...

Es Campament l´han de fotre abaix.Es putes rojos han de perdre hasta sa dignitat.Que no haguessin ametrallat a nes meu güelo i d´esquenes...fills de puta i encara demanau dignitat.

mateos75 dijo...

no es mi mucho menos mi intención, y además no creo que lo haga nunca, vetar ningún tipo de comentario.

Pero si que pediría, que en la medida de lo posible se evitasen según que tipos de insultos, que no conducen a nada y son del todo gratuitos. Existen suficientes recursos lingüísticos, para decir lo que uno quiera y desde luego para mostrar la oposición o estar a favor de lo que se dice.

salud
mateos