12 mayo 2009

IV Diada de Formentera a la Vila de Gràcia, dia 16 de maig. Barcelona


IV Diada de Formentera a la Vila de Gràcia, dia 16 de maig. Barcelona

Ja fa quatre anys que la Comissió de Festes de Santa Maria (CFSM) organitza per quart any consecutiu la Diada de Formentera a Gràcia, juntament amb les Colles de Cultura de Gràcia (CCG), amb el suport del Consell de Formentera i l'Ajuntament de Barcelona (Districte de Gràcia). Aquest proper dissabte 16 de maig és la data triada per realitzar tal esdeveniment.


A les 16:30 hores de dissabte es donarà inici de la Diada amb la xerrada “La ballada popular d'Eivissa i Formentera” a càrrec de Toni Manonelles, apassionat eivissenc investigador i observador de la cultura pitiüsa que explicarà la curiositat del ball pitiús a tots aquells que es vulguin apropar al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT).

Seguidament, a les 18:00 hores a la plaça de la Vila començarà la cercavila pels carrers més populars de Gràcia, finalitzant a la plaça de la Virreina on es donarà pas a una exhibició de les Colles de Cultura de Gràcia i del ball tradicional d'Eivissa i Formentera.

Tot seguit, a la plaça del Nord es realitzarà un tast de la gastronomia típica de les Pitiüses, una gastronomia marcada per l'aïllament i la dificultat de les comunicacions que han constituït una cuina basada en productes locals i transmesa de generació en generació. A les 22:00, a la mateixa plaça, podrem gaudir de la música que ens portaran els grups de 4 de Copes, des de Formentera, i del grup Projecte Mut, d'Eivissa.

Aquesta diada arreplega cada any a nombrosos pitiüsos, la majoria d'ells joves que estan cursant els seus estudis a Barcelona així com a diversos illencs que hi resideixen, fent d'ella un punt de trobada i de referència per als joves de Formentera i d'Eivissa que viuen a Barcelona. Així mateix, amb aquesta diada, també es volen fer palesos els vincles existents entre Catalunya i Formentera, donant especial rellevància a la llengua, cultura i la identitat comunes.

La CFSM és una entitat juvenil que organitza les Festes de la Terra a Formentera cada 5 d'agost i que commemora la conquesta Catalana de les Pitiüses de l'any 1235, data del naixement de la identitat Catalana que la configura. Aquest pròxim 5 d'agost la CFSM celebrarà els seus 20 anys de llarg recorregut i de feina feta defensant la llengua catalana pròpia de Formentera, la seua cultura i el seu territori, sense deixar enrera les reivindicacions socials que formen part de l'ideari de l'entitat.

Comissió de Festes de Santa Maria
Telèfon de contacte: 627839077
A/e de contacte:
cfsm.formentera@gmail.com

salut
mateos

No hay comentarios: