31 marzo 2010

Emergències organitza la primera jornada tècnica sobre seguretat a la muntanya


El SEIB 112 va coordinar l’any passat 131 rescats i 77 recerques a zones de muntanya

La Direcció General d’Emergències (DGE) ha organitzat la primera Jornada Tècnica sobre Emergències i Seguretat a la Muntanya, un fòrum d’anàlisi i debat que neix amb l’objectiu de reduir el nombre final d’incidents a través de la cultura de la prevenció. Aquesta Jornada vol ser també un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències de les persones i col·lectius que fan feina o estan interessats en la matèria.

El programa d’aquest fòrum, que tindrà lloc el pròxim 14 d’abril a l’Escola d’Hoteleria, inclou ponències a càrrec de responsables de la DGE, el SEIB 112, el Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers de Mallorca, el Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil, la Direcció General de Biodiversitat i la Federació Balear de Muntanyisme.

El marc legal que afecta les activitats d’oci a la Serra de Tramuntana, els mitjans i recursos de la Unitat Operativa de la DGE, el protocol operatiu de recerca i rescat emprat pel SEIB 112 o els esports de risc a les Illes Balears seran alguns dels continguts de la Jornada (podeu consultar el programa al web www.jornadamuntanya.com). La consellera d’Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa, será l’encarregada d’inaugurar aquest fórum especialitzat.

El Servei d’Emergències 112 va gestionar l’any passat un total de 131 rescats, dels quals 116 van localitzar-se a Mallorca, 9 a Menorca i 6 a Eivissa. Així mateix, va coordinar 77 recerques, 56 a Mallorca, 17 a Menorca i 3 a Eivissa.

Pel que fa a enguany, durant els mesos de gener i febrer el SEIB 112 ha gestionat 8 rescats (7 a Mallorca i 1 a Menorca) i 8 recerques (7 a Mallorca i 1 a Menorca).

No hay comentarios: