06 marzo 2007

matas de la A a la Z

El abecedario del PP...

Matas, de la A a la Z
Balanç de legislatura
2003-2007


Autotasa


Impost non nato amb el que el govern va fer el ridícul, aprovant-lo per llei i abortant la seva posada en marxa. No pactat amb el sector, pretenia gravar els cotxes de lloguer.


Bitel


.."Ahora bien, dicho esto hay que afirmar que la actuación enjuiciada no puede considerarse ética ni jurídicamente indiferente, y que las comunicaciones del querellante fueron interferidas de manera ciertamente ilegítima". Tribunal Suprem. Des del ordinador del gabinet del president Matas s'espiava el correu electrónic del llavors president de la Comissió Insular d'Urbanisme, Francesc Quetglas.


Ciclista, equip


El Govern Matas ha gastat 18 milions d'euros en tres anys. 6 milions d'euros a l'any, és a dir, 1.000 milions de pessetes anuals o el que és el mateix, 3 milions diaris.


Douglas, Michael


Actor nordamericà, ex visitant habitual de Mallorca fins que el Govern li va contractar per promocionar les Illes. L'aparició a fires turístiques i la compra de Costa Nord va costar 4,4 milions d'euros. Ara, a la seva pàgina web, Douglas promociona les Illes... Barbados. L'actor ens costa 12 milions de pessetes cada hora.

Estatut


Serà el principal acord polític de la legislatura, a pesar del PP, que ni el duia al programa electoral ni el volia. Ara,gracies al PSOE s'estableix un fons permanent per compensar la insularitat a través del Règim Especial


Formentera


Illa que té un pes especific en les eleccions autonòmiques i que el PP vol controlar a toda costa. Quan una moció censura va donar pas a un govern socialista, Matas li va llevar a l'Ajuntament el control de 12 milions d'€ previstos per inversions


Gegantí


Adjectiu aplicable al deute generat pel Govern Matas, amb el qual les Illes Balears han passat a capdavant de les comunitats amb més deute. Així ho ha denunciat el recent informe del Síndic de Comptes: 13.82 milions d'euros a pagar en els pròxims 30 anys.


Hospital Son Espases


Quatre anys de retard en la construcció del nou hospital de referència són un exemple de la gestió del PP. Exemple d'especulació urbanística, ja que el canvi d'ubicació no es justifica amb criteris tècnics ni sanitaris. Amb el pla del Nou Son Dureta, avui ja estaria en funcionament més del 70 % de l'hospital.


IB3


Televisió i ràdio públiques de les Illes Balears, caracteritzada pel major sectarisme polític. La major part dels seus directius provenen dels gabinets de premsa del PP. Entre pressupost i crèdits costa a tots els ciutadans, siguin o no del PP, 90 milions d'euros (15.000 milions de pessetes)


Jutge

Servidor de l'Estat encarregat d'aclarir tots els cassos de presumpta corrupció urbanística de membres del PP: batles d'Andratx, Santa Margalida, Ses Salines i de tots els pobles implicats en la trama cavallista, directors generals, etc.


Konstrucció

Amb "k" d'okupació del territori. El Govern Matas ha posat la construcció per davant del turisme com a motor de l'economia de les Illes Balears.


Llibertat

Valor cívic de les societats democràtiques avançades que el PP usa com eufemisme: Llibertat d'expressió (aplicable a IB3), Llibertat d'ensenyament (aplicable a l'elecció d'alumnes per part del centre educatiu)...


Madrid

Lloc on el president és radicalment espanyolista, a diferència de les postures que dos minuts abans o després defensa a les Illes Balears.


Na Palleva, Ca Na

Exemple de destrucció d'Eivissa a base d'autopistes de tamany innecessari que han costat un 5.000 per cent més del que s'havia pressupostat. Símbol de la resistència de la societat civil eivissenca.


Olmo, Del

Ex Alcalde de Santa Margalida que està essent investigat pel pressumpte cobrament de comissions ilegals. Els mitjans de comunicació han desvelat que rebia diners de les empreses concessionàries de les platjes.

Patrimoni

L'incendi de les naus de Son Fuster on es guardava important Patrimoni cultural de les Illes Balears ha posat de relleu una gestió nefasta a l'hora de preservar els bens públ


Qui estima les Illes...


Eslogan dels nombrosos col·lectius cívics que protesten contra una política de destrucció territorial i paisatgística practicada del Govern del PP. A Mallorca, més de 50.000 persones protestaren contra les autopistes del Govern i la destrucció del territori el 14 de febrer de 2004


Rasputin

Nom d'un afer que representa la manera de fer del PP: pagar amb doblers públics les despeses privades a un local de diversió a Moscú. El cas va tenir repercussió nacional.


Ses Salines


Batles del PP i conselleries del Govern varen fer certificats falsos per legalitzar les quadres del ja ex Batle de Ses Salines. La investigació continua oberta.

Tot inclòs

Sistema de deteriorament de la indústria turística, que destrueix llocs de feina i que fa que la major part dels beneficis vagin fora de les Illes. O la "t" d'hotels tancats durant aquest hivern.

Voracitat


Actitud del Govern a l'hora del consum territorial, energètic, i de recursos naturals. Una estratègia que afavoreix el denominat canVi climàtic.


andratX


Matas es va reunir al seu despatx del Consolat de Mar amb el batle d'Andratx 40 hores abans de que aquest fos detingut per la Guardia Civil i un dia abans de que Hidalgo destruí documentació rellevant. Hi ha moltes "x" al cas.


rajoY

RajoY i tot el que el PP nacional significa. En moltes ocasions, el president Matas ha estat presoner de les estratègies del PP nacional, utilitzant el Govern per fer oposició a Zapatero a Madrid.


Zaplana


Mentor polític de Matas a Madrid. El president balear és un alumne aventatjat del promotor de Terra Mítica i responsable de les polítiques d'urbanització de bona part de la costa valenciana. Actual portaveu parlamentari del PP, molts dels seus negocis continuen essent una incógnita

-----------------

salud

mateos

2 comentarios:

Anónimo dijo...

mAteos: Alevin del separatismo nacionalista que no cree ni media palabra de lo que escribe pero ha comprendido que vivir trabajando es muy duro.

mateos75 dijo...

Gracias por el coment, debo decir que no es cierto, pero eso a ti seguramente no te importa.

De todos modos es muy ingenioso. mateos m-ATEOS.

no esta mal

salud