09 mayo 2006

RTVE a les Illes Balears

nota de prensa.

RTVE INCORPORA FET INSULAR I LLENGUA PRÒPIA COM A CRITERIS PER MANTENIR ELS CENTRES TERRITORIALS

Els socialistes esmenen la “ley de la radio y la television de titularidad estatal” per garantir l’estructura territorial amb el vot en contra del PP



El Grup Socialista ha esmenat la “ley de la radio y la television de titularidad estatal” per garantir l’estructura territorial de l’ens. Així ho ha ratificat avui la Comissió de Control de RTVE en el Congrés de Diputats, on el diputat socialista per Balears, José Ramón Mateos, ha defensat les millores introduïdes durant el tràmit en el Congrés i en el Senat del pla de futur de l’ens pel que suposen de manteniment de l’estructura dels centres territorials.

En aquest sentit, Mateos ha recordat la recent esmena socialista aprovada en el Senat per tots els grups polítics, a excepció del PP, segons la qual “la corporació de RTVE comptarà amb l’estructura territorial necessària per atendre l’adequada prestació de les seves funcions de servei públic, proveir continguts regionalitzats a la realitat estatal, contribuir al desenvolupament de la cohesió interterritorial, atenent al fet insular i a les condicions de regions ultraperifèriques. Les desconnexions es faran en la llengua pròpia de les Comunitats Autònomes”.

El diputat balear ha destacat “el gran avanç que suposa el reconeixement de la insularitat com a criteri per mantenir els centres territorials de RTVE” i s’ha mostrat molt crític amb l’actitud del Partit Popular “que parla de voluntat política, quan va ser l’únic grup que votà en contra d’aquesta proposta”.

Segons Mateos, “les millores introduïdes en el pla de futur de RTVE garanteixen la viabilitat i eficiència de l’ens, la prestació d’un servei públic de qualitat, un pla que incrementa l’oferta de servei públic i que es negocia amb el representants sindicals”.

No obstant, el diputat senyalà que “també s’ha de parlar de responsabilitat i en aquest moment, el deute de l’ens supera els 7.551 milions d’euros, és a dir l’1% del PIB, el mateix que costarà la Llei de Dependència, i com a tal, és important el pla pel que suposa de sanejament i de futur”.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Tambien seria conveniente investigar la relacion palacete san feliu de jaume matas y el desembolso de dinero del señor matthias kuhn.